Paus

Tar en bloggpaus. Känner att jag varken har tid elr lust. Nobless skrittas ju bara, jag har massa plugg o göra och det tas inte mkt nya bilder!


Skillnad

Brukar aldrig redigera mina bilder men nu gjorde jag det på några, shiiiit vilken skillnad.


Före


Efter

Älskar den redigerade bilden, fick verkligen fram höstfärgerna - dösnygg! :D

23. Hoppning eller dressyr?

Dressyr väljer jag allt. Hoppning är kul men jag har blivit en liten dressyr tant :D



22. Någon jag vill träffa igen


Góla, underbara lilla ponny <3

Några höstbilder

Tog den vanliga 40min promenixen idag haha, men imon ska jag sitta på henne (yy) Idag gick vi dock ut på en äng o promenera lite då veterinären sa att det var bra om hon gick i skog osv. ;) Hon var as pigg o ville springa o studsa o sånt haha ;). Men mamma tog några bilder:






HAHA hon ser as fet ut på sista bilden :( det är vinkeln!

Nummerlapp

Man kan ju ha nummerlappen på alla möjliga ställen på tävling. Tränset, martingall/bröstan, schabraket, stigbygeln typ.

Jag har haft det både på schabraket o martingallen (när jag hoppade med det) men har nu fastnat för att ha den på tränset, tkr det är mkt snyggare ;)


På tränset ska det va ;D

Mina schabrak

Jag orkar inte lägga upp bilder på  alla. Men lägger upp några bilder på några av mina favoritschabrak! :)


Rött John Whitaker


Vinrött från Lamicell


Turkost Scapa


Blått/guld från Scapa (har ej huvan)


Silver/blå från HV Polo


Vitt Anna Scarpati

Jag gillar ju såklart alla, men det som är mest välanvänt är mitt röda JW schabrak som passar Nobless suuuuper :) Det som är minst använt av dessa är Lamicell schabraket, för det är inte riktigt vinrött utan en annan färg så det är rätt svårt att matcha till ;)

Sängen

Ligger i sängen med pappas bärbara, och det har jag gjort i typ 2h... Min plan va o städa o plugga innan jag åker ut tiill stallet och det har jag inte gjort.

Usch vad bloggen är tråkig känner jag, bloggpaus?!

Ja ni

Slapp kväll. Har mest spelat wordfeud, slappat vid datan o pysslat myyys! Nu börjar det bli höst. HAde faktiskt mina UGGs på mig idag. Älskar uggs, pappa köpte dom till mig när han var i australien (stavn?) förra vintern, så dom är såklart äkta och därav supervarma. Jag har en låg modell, i grått med knapp, har inte sett ngn i sverige ha dom mer än jag då haha, så det är bra (yy)

Funderar på att gå en kvällsrunda med hunden med lite goo musik bara o ta det lugnt. 


Ipren <3

De senaste dagarna har jag levt på ipren typ. De tabletterna funkar verkligen på mig ;) Hade ap ont i magen förut i skolan så tog en sån o åkte hem. Vi fick faktiskt gå för dagen om vi ville om man hade gjort det man skulle o det hade jag så missade inget ;)
Hem o hem var väl o ta i. Åkte till stallet. Ngt som måste göras varje dag o hade bestämt o åka direkt från skolan. Poni fick en 40min promenad även idag som enligt schemat. (har en promenad som tar 40minuter på MINUTEN gick den både igår och idag, aweeesome).Mockade o fixade allt o sen var det lagom att mamma hämtade mig påväg hem från jobbet (y). 

Magontet gick över när jag kom ut till stallet, kan man tänka sig haha. Stallet har verkligen en lindrande effekt, eller ipren haha.

Tjaaaaao!

19-21

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
Det är inte så att jag har ngn "bästis" som man hade när man var liten. Jag har flera vänner som betyder mycket för mig. Blandannat Victoria :) Hon e snäll o en underbar kompis helt enkelt haha ;)


Nobless och Victoria 2010 :) <3

20. Något jag vill göra
Idag elr i framtiden? Just nu vill jag äta haha nästa år vill jag tävla regionala LAer med Nobless =) 
21. Någon jag vill träffa
Blondinbella, tror hon hade varit väldigt trevligt och sagt värefulla saker samt peppa. En verklig egenföretagare med stil! =)

Svensk ridsport o ikea

Imorse åkte jag o mamma ner till kba. Först var det svensk ridsport som stod på schemat. Tittade på mkt snygga saker o klämde lite extra på jinstigbyglar, tagga gbg hs ! :) Blev bara ngra manrosetter med mig hem, för har egentligen inte några pengar o spendera.
Påväg hem åkte vi in på ikea. Först åt vi, grilland kyckling med pommes o vitlöksbröd MUMS! :D Köpte lite saker som ska göra det lite lättare att hålla ordning o reda i mitt skåp i stallet (låda, hängsak, påsar m.m.)

Sen åkte vi ut till stallet, o gick en 40min promenad med poni, glaaaad chey :D Sen har jag degat vid datan, pluggat lite o spelat wordfeud :)  

över slapp dag

Vanligtvis har jag ju två lektioner på onsdagar, och börjar då 11.30. Idag gick jag hem efter första då Nobless gips skulle av o jag ville vara med ;) så hade 1h15min lektion idag då vi spelade ett spel.
Var i stallet sen. Allt gick bra. Poni blev aaas glad o få komma ut o travade ner till hagen med spetsade öron, hjärtat <3

Och imon är jag ju ledig (är det alla torsdagar) o mamma e oxå det så vi ska dra ner till svensk ridsport wiiiee :) Poni ska även skrittas imon =)

Vid 8 är det hästhoppning på eurosport woooho :) så får ser bonden på webben sen ;)
Förövrigt har gossipgirl börjat igen :) så såg på det på datan imorse, myyyys.

Det enda värdelösa är att jag har haft vääärldens mensverk och att min wifi inte vill fungera på min iphooone :(


Grimma och hurtbulle ;)

Idag vart pappa på ullared med jobbet. Jag bad han köpa en grimma till Nobless då hon fick panik o pajade en av sina förra(?) veckan. Så han kom hem med en turkosa Catago med ludd, jättemysig =) Min pappa kan inte så mkt om hästar kan man säga, hade sagt att det skulle vara med ludd i storlek full o det fixade han. Men när han kom hem frågade han var cob betyder... haha ;)

Har vart ute o powerwalkat en stund, bara en kort runda på 3km men men jag känner mig duktig :) Dock köpte pappa massa godis oxå så e räääätt sugen på det, fast då blir det ju +-0 eftersom jag har brännt lite fett nu (yyy)

Tjaaao!

18. En bild jag aldrig publicerat förut


Haha 2009 cr på NordHalland

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Jag lyssnar faktiskt inte på några speciella låtar, det är Rix FM för min del! ;)

Upplysningen

Nu ska jag plugga, har prov på upplysningen om en vecka, men om man pluggar lite varje dag lär man sig ju faktiskt bättre ;)

Vart i stallet en liten stund o pussat på min söta poni <3

Sen är det hollywoodfruar :)

Värt inlägg

GBG HS 12

Har (såklart) redan börjat spånat på shoppinglistan till scandii! :)
As taggad, som vanligt! :)


Detta köpte jag nu iår haha :) O 2012 ska jag ha meeer pengar att spendera :D


16. En bild som gör dig lycklig


Jag älskar denna bilden, får aldrig nog av den <3
Visar verkligen hur mkt jag älskar Nobless <3

Hemma

Lång dag i stallet.
Först var jag ju en stud hos Nobless o gjorde iordning henne lite (tejpa gipset) o mocka o sånt ;).
Sen vare Alleby, var där typ 5,5h  o det var kul. Massa duktiga ryttare o duktig hästar oxå såklart! =)
Sen åkte jag o mamma direkt till stallet o tog in Nobless (det ser ut som det ska börja regna) o för hennes tass får hon inte vara ute då :(


Sandra o  Iwa som vann privat ekipage ponny. Grattis! :)


Aaaaajjj

Har ju vart laktosintolerant i 6 år typ. I 8an vare typ som värst för då var  laktos OCH mjölkprotein himla skiiit. I somras trodde jag nästan attt min allergi hade växt bort för kunde tillochmed äta glaaas :D
Men naaae..
Idag sa mamma oxå att hon hade gjort potatisgratängen med vanlig grädde, men jag orkade inte sätta in pommes o vänta 20min så nu sitter jag här med en svullen smärtande mage.

Har tagit en ipren o sitter med värmeflaska, ska lägga mig i min säng nu o läsa hippo elr ngt o spela lite wordfeud o sen nana så jag är pigg imon :)

Så tidig natt, natti!!

Kallt och cykelfest

Cyklade till stallet förut o var där i två timmar typ igen haha. Var sviiina kallt men endå mysigt som vanligt. Poni hade dock trampat sönder gummiskon, smart Nobless, smart!

Nu e det massa folk i huset. Mina föräldrar e på cykelfest. Det är massa par typ o så har vissa fått förrätt, vissa varmrätt (bla mina föräldrar) samt vissa efterätt. Vid varje ställe är det olika människor, vissa känner man, vissa inte.  Vid varje rätt får man en ny adress dit man ska cykla o äta nästa rätt med andra människor. Och i slutet (när alla 3 rätter är ätna) har de fest i en klubblokal typ. Kul grej. Nu vill jag att dom äter middagen snabbt o cyklar vidare till efterätten så jag o min bror kan äta. Mamma hade gjord kött o potatisgratäng typ, MUMS! :D

Imon åker jag o mamma till stallet först tidigt. Sen kör hon ut mig till Alleby (den klubben jag tävlade för innan o ska tävla 2012). Det är km i hoppning så jag ska dit o hejja på alla (särskillt mimmi :D). Det roliga är att jag känner/vet ju iprincip alla där så det gör det hela mkt roligare =) 

Har varit duktig och pluggat lite ikväll, bonuspoäng!! =)


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att det är det jag älskar? haha. Nej men hästar är underbara varelser, när stora djur litar på än, kommer till än o gnäggar när man kommer då blir man helt varm.
Och om man är ledsen finns alltid hästarna(i mitt fall Nobless) där o aa det e underbart :)) <3


<3

Licenser

Jag misstänker att ni inte har missat att det är nya licensavgifter för nästa år.

För mig är det bra, men för de flesta är det inte bra.

Jag kommer att få betala 500 för min licens ist för 200 men då kan man ju tävla på regional nivå oxå vilket jag antagligen ska göra = att jag slipper lösa en till licens.
Sen ska dom ju göra så att man måste uppdatera hästlicensen varje år. Nobless har ingen licens men ska skaffa nästa år. Men varje år kostar det ist 200 tror jag. Och eftersom jag bara kan tävla henne ett år till som ponny så spelar det ju ingen roll att licensen bara räcker ett år, förutom att jag bara betalar 200 ist för 1000 typ :))

Men att dom höjer den internationella licensen från 2000 till 4000 det tycker jag är absurt!! Då snackar vi endå tusenlappar.

Men i mitt fall är det en hiss med dom nya förändringarna. Men det är ju för dom som tävlar å regional nivå som tjänar på det. Men de som bara tävlar ngra gånger per år på lokal nivå kommer att förlora på detta..

Det är dock synd att bara licenser ska kosta så mkt, hästar är ju inte gratis direkt...


Stallet

Stallägaren fixade en liten rasthage typ o så hade dom en gummisko. Så nu står hon ute =)
Hon är så mysig o gnäggade när jag kom imorse.

Har inget vettigt för mig så funderar på att cykla ut till stallet o kolla på när linda rider lektion :)

Tjaaaaao! ;)

Produktbild

Hittade produktbilden på det täcket jag köpte igår. Dock är det mycket mörkare och snyggare live :)


Gött

Insåg att mitt täcke jag köpt var helhals. Blev as lycklig. Det var massamassa snyggt också. När mamma insåg att det var helhals tyckte till o med hon det var värt att ha - och då är det verkligen värt. Dock fick hon inte nana med det inatt. Hon får sova nakenfis. Jag o mamma tyckte det var shysstas mot henne då det inte var så kallt.
Orkade inte ta ngra kort, men det kanske jag kan göra imon:).

Tog bort bandaget idag o tvättade av lite med en ren handduk o vatten där det satt bomull kvar, men var inte där o pillade mer en så. Vi ska köpa destilerat vatten imon, vårt var borta/slut? ;) Tempade henne oxå då vetrinären sa att vi skulle göra det - o ingen feber (yy). Tejpade lite på gipset på tassen samt tvättade hennes brunstiga bak haha.

Vet ni? Det ska vara fint väder imon så stallägaren kunde nog bygga till en rasthage. Glaaad cheey :D O poni hade stått jättesnällt där inne idag, bara gnäggat lite min sötnos :)

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Vardag:
Går upp kvart över 6, sminkar mig, byter om, gör mig klar o äter lite cornflakes. Sätter i headset i min iphone, slår på rix fm appen o springer ner till bussen (är alltid sen). Är i skolan. Åker hem. Ätar middag, byter om o åker till stallet. Har jag läxor gör jag även detta o ibland åker jag direkt till stallet. Ibland blir det en tur till stan efter skolan, innan stallet. Innan jag lägger mig o ibland mellan skolan o stallet blir det datan.

Stallet:
Om jag gör alla sysslorna (mamma hjälper mig ofta). Brukar då komma direkt från skolan o först byter jag om. Mockar, fyller mina 5 hö påsar, fixar 2 hinkar kraft samt vatten (detta tar mellan 15-30min beroende på hur effektiv jag är o hur många det är i stallet som jag pratar med). Sedan hämtar jag in Nobless, spolar av benen om de är leriga. Gör i ordning henne (ca. 40-60min) är noga o står länge o borstar o myser med henne. Sen rider jag i ca 1h. Borstar av Nobless, sätter på täcke o släpper ut henne i hagen. Lägger tillbaka borstar, sadel, skydd, sköljer bett m.m. Sopar stallet o släcker om det inte är ngn kvar. Är jag hyffsad effektiv tar allt mig totalt 3h. Sen kan det vara mkt folk o träningar o jag kan lätt bli kvar 4h o mer om jag inte har bråttom :)

Ungefär såhär ser mina dagar ut :)


13. Min högsta dröm

Min dröm inom närmsta året:

Att Nobless ska bli helt fit for fight, vi ska starta lokala o regionala LAer med placeringar :) Det är min dröm :)

Sen vill man ju alltid komma så långt som möjligt inom ridningen, jag vill starta eget, ha familj med barn, god ekonomi o fint hus o fina hästar ;) 


Mindre överhopp :)

2010


2011



Hon överhoppar inte lika mkt längre :) Det är bra för dels kan det bli väldigt skumma språng, o så hoppar dom ju annars mer upp en runt o bra. Överhoppning kan oxå slita mkt.
På översta bilden är det 80cm o understa 90cm.

12. Favorit gren

Min favorit gren är dressyr. Innan tyckte jag hoppning o viss tär det kul. Men finns det ngn bättre känsla än när allt verkligen sitter? Näe tror inte det :) Sen sitter ju grunden i all ridning i dressyr ;)


Vetrinären

Ingen uppdatering igår. Hos själva veterinären var vi nästan 7h ;o helt sjukt. massa böjprov, bedövning, longering, vila, röntgen, gipsning, avplockning av skon m.m.

Blev inget super resultat direkt. Hon hade några inflamationer. Samt tog dom av ena skon som antagligen hade suttit o tryckt lite så blev gipsning av den o boxvila en vecka (eller utsläppt i torr hage) dock är det ju blött ute nu o det regnar lite random så blir nog mest instående. Men om 3 veckor är det återbesök o då ska jag ha börjat trava med henne.
Men veterinären sa att det antagligen skulle räcka med denna behandligen för det såg bra ut. samt var röntgen jättefin o inge pålagringar = superskönt!!  Hon sa även att hon hade fin takt o att hon verkade vara en väldigt trevlig poni =)

Så om en vecka är vi igång o skrittar. Kunde vart värre. Hästar är inte skadefria. Vi har haft jättetur då hon har varit superfräsch i 2,5år som vi haft henne nu. Men med tanke på att hon inte hade gjort ngt innan typ o nu under 2,5 år vart i fullgång o tränat o tävlat hoppning o dressyr regelbundet är det kanske inte så konstigt. Hon är ju trots allt 13 år (det är inte mkt) men ingen har väl varit skadefri på 13år. Vet iförsig inte om hon haft ngn skada hos tidigare ägare.
 
Håller bara alla tummar att hon är bra på återbesöket :)

Köpte ett mysigt fleecetäcke idag på myone till henne,  från capriole. Provar det sen o visar bild ikväll!

Tråkigt

Tycker det är så sjukt tråkigt när HÖÖKS gör RENA kopior...

HV Polo kopian från hööks



Orginalet

I detta fallet ser man dels tydligt vilket som är det äkta men samtidigt att det öär en ren kopia. Men tex. deras dyon kopia ser man inte ens skillnad på typ. Kul o betala flera tusen på ett träns sen finns det en ren kopia för några hundra lappar.
Jag tycker det är jättebra att det finns billigare allternativ inget snack om det - men kom på ngt eget för tusan!
Jag tycker det är konstigt att det ens är lagligt att kopiera andra märkens saker bara sådär?

Ungefär...

Skrev ju att jag var trött förra inlägget, ungefär såhär trött är jag:


Nobless 2010...

Trött

Haft praktik idag ju ;) Så ponin e redan klar, hon fick en promenad :) Imon äre veterinären *håller alla tummar att det inte är ngt allvarlig*
jag ska plugga lite kemi sen o se på bonde söker fru, annars blir det en chill kväll :)

 

Mongot her self ;)


Men såhär såg jag ut i fredags iaf! :) Det var det jag shoppade iaf förra torsdagen, blus odd molly, o über goa jeansleggins! :)

Skolan, Shopping, Poni

Först var jag i skolan. Sjuuukt ovärd dag där men men ;)
Sen drog jag in till stan med min fina vän Mimmi =) Köpte ett par as snygga skor + bytte min ring som jag köpte förra veckan då den pajja efter två gånger.
Hem o chilla lite, sen till poni.  Longerade lite, det blir veterinären på torsdag! O pussade på min fina <3
Nu har jag ätit tacos o bulle, det ör ju kanelbullensdag :) 

Imon o torsdag har jag praktik. Är på stallet så det blir gött =)

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Tina Turner - Simple The Best

För min prinsessa är ju faktiskt bäst ;) <3


Här hade jag haft henne i 2 veckor.
En cr o en 4 plats :)

10. 10 saker du inte visste om mig

* När jag var liten var jag typ as glad o snäll, vet inte vart det gick snett? ;)

* Jag har en ganska stor släkt

* Min farfar döpte mig då han är/var (nu pensionerad) präst. Han har även döpt min bror, två av mina kusiner samt vigt mina föräldrar + mina två fastrar och min farbror :)

* Jag är extremt klumpig o när jag avr liten gick jag typ till läkaren för min balans hahahaha ;)

* Jag har rätt bra betyg och mina mål i gymnasiet är att inte gå ut med ett enda g, utan bara vg o mvg i alla ämnen.

* Jag älskar Nobless över allt annat <3

* Jag är väldigt anti mot att vi har köpt sommarstuga och har bara vart där 3 ggr (var av en var visningen).

* Kvällens planer är Hollywoodfruar

* Jag äter endast CornFlakes till frukost, K-special Redberrys med laktosfri mjölk till, MUMS!

* Jag har INGEN vinnarskalle alls.

Frihetsdressyr

Idag tränade jag först lite frihetsdressyr med mitt hjärta <3 Hon var jätteduktig :) Sen gick jag en kort (ca 20min)promenix med henne :)

Sen i stallet fick hon panik o slet sönder sin grimma, tyyypiskt var en av mina favortier :((


<3


Inkallning :)


<3


<3

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Oj, vad svårt. Tror faktiskt jag hade valt Linn Olsson, Teamsl Linn.
Jag tycker Winnie är grymt fin och hade inte bangat att rida han. Sen är hon en tjej med full fart och en väldigt stark person.
Hon bor ju oxå på hästgård vilket jag hade velat testa o göra, eller vill göra rättare sagt haha :)


Linn o Goldfever

Det är faktiskt jag själv som tagot denna bilden, o hon brukar ju lägga upp just de jag tog den dan när hon skriver om Goldfever så det är kul att hon gillar bilderna :)

Shopping + promenad

Dagen började med en tvättning av transporten med mami. Den blev aaas ren :)

Sen drog vi till backaplan. Köpte mig nytt puder, rouge o ett par söta strumpor. Samt en kofta, men den var mamma snäll o betala för vi ska dela på den =)

Poni fick en promenad på ca 35min :)


:(

Skiiiiit!!

Poni markerade lite idag :(( Red bara lite trav då, sen skrittade jag henne lite i form sen hoppade jag av o skrittade henne för hand i kanske 20min ;)

Så nu blir det lite promenader i början av veckan, o sen teestar jag henne o är hon inte bra i slutet av nästa vecka blire veterinären :/ Mamma ska ringa upp på måndag o prata lite med dom.

Men hon e så gosig, hon stod längst bort i hagen, så ropade jag på henne o då kom hon direkt till mig :))<3 Det är så härligt  för hon har verkligen förtroende för mig o mamma, inga andra typ ;) I somras var det bara vi som fick tag på henne direkt, när vi var bortresa hade dom hållt på typ en halvtimma o med godis fick dom in henne o när de skulle byta hagar på henne i somras fick jag o mamma åka ut för 9 fall av 10 typ så fick dom inte in henne ;)
Bus poni ;)

Imon tänkte jag promenera henne samt köra lite frihetsdressyr med tanke att mamma fotar lite härliga bilder på oss <3

7 & 8

7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten

Jag tycker dom här två sakerna går ihop tillsamans. För de som aldrig får hände och det som är min strösta rädsla är att vi skulle behöva ta bort Nobless, det hoppas jag aldrig, aldrig händer <3


<3

RSS 2.0