Fit for fight

Wiie :)

Tror mitt hjärta är helt fit for fight nu =) Red lite i paddocken o stallägarna o mammakolla o ingen såg ngt o e när hon hade travats igång en liten stund käändes hon bra =)

Hon var mjuk o fin o red bara kort i alla gångarter samt lång fram o avskrittning för hand :)<3


<3


6. Alla hästar i stallet

Just nu är stallet fullt = 10 hästar. 5 ston och 5 valacker.

Tänkte skriva lite kort om alla.

Nobless vet ni ju det mesta om :).

Jackie : Ägs av Linda. Innan ägde en tjej som hette sara henne och innan det var hon ridskolehäst på alleby. Jackie är en pigg sak men som har blivit väldigt fin sen Linda köpte henne för snart två år sen. De satsar på hoppning :).

Havanna : Ägs av Bea. Pigg sak även denna dam haha. Hoppar superfint o Bea o Havanna har placeringar upp till 115 tror jag det är :).

TW : Ägs av Kim. En arab som går internationell gymkhana med Kim :).

Saigon : Ägs av Frida. En söt, pigg liten c-ponny. Just nu tränas hon mest hemma. Men Kim har tävlat henne i gymkhana för några år sen (tror dom var med i vm:et 06 typ) :).

Castor :  Ägs av Kim. Ni har säkert sett han i Scandinavium. Kim tävlar upp till internationell gymkhana på honom. Han är även fin i dressyren o hoppat upp till lc(?) :).

Lillebror : Ägs av Kim. En jättefin c-ponny. Han är bara 6 och har i våras börjat hopptävla och hoppar upp till regional lb. Superduper fin i dressyren oxå :).

Merlin : Ägs av Leif. Storhäst som gått 120(?) i hoppning och hoppar fint. Kim tränar honom o hoppar cr med han o tror att planen är att de ska komma ut på tävlingsbanorna tillsammans i framtiden.

High Potter : Ägs av Astrid. Kom förrförra veckan. D-ponny, prickponny. Han är bara 7 år o poängen är att han o Astrid ska tävla gymkhana tillsammans. Han har gått gymkhana hos förra ägarna. Skit söt :).

Marko : Ägs av Johanna. Johanna har tränat lite Working Equtaion (stavn?) med honom vilket både han och Johanna gillar :).

Pengar försvinner fortare än dom kommer...

Dagens shopping



Blus från Odd Molly
Jeansleggins aaaas sköna
Ring från Raglady 

5. Favorit bilder jag tagit

Här är några av mina favoritbilder som jag tagit. De allra flesta på Nobless tar ju faktiskt min kära mor.









Shopping

Torsdagar är ju min lediga dag :) påväg in till stan nu för lite shopping, alltid trevligt :) i eftermiddag blir det hästen :)

Här sitter man igen..

Började dagen med en lunch på sub med goa klasskompisar. Till skolan o hade en projekt lektion. Jag o en kompis gick oxå upp till rektorn o klaga lite, antagligen blir det inte bättre men föräldrarna ska ta upp det imon på föräldramötet :)
Sen vart det origentring. Jag o Mimmi var rätt så grymma faktiskt o hitta alla kontroller ;)

Påvägen hem mötte jag upp mamma på stadium. Vi köpte gympaskor, två tshirts till gympan samt en långarmad träningströja, tack =)

Hem o åt sen till stallet. Poni var varm i både fram o bak idag på ena sidan. Men o andra sidan hade valackerna vart lösa idag så stona hade sprungit rätt rejält dom med ;) Jag o mamma skäljde iaf av dom ca 15-20min med kallt vatten för att få upp blodcirkulationen :)

Snart blir det bonde söker fru (yy)

Sovmorgon

Börjar inte förän halv 12 idag o har bar atvp lektioner. Det låter kanske chill men så är icke fallet. Eller första lektionen är projekt, det e skoj. Men sen har vi origentering, finns det seriöst ngt tråkigare???

Dag 4 Det här är jag bra på

Hmm, jag är väldigt självkritisk av mig o ser sällan bra saker i min ridning m.m.

Men jag är väldigt mjuk i handen när jag rider, villket jag har fått mkt beröm för innan när jag red mkt ridskolehästar.

Jag har rätt lätt att sitta ner på hästar och få en bra rytm m.m.

Jag har rätt bra balans när hästar bockar/stegrar/busar, även när jag rider barbacka.

Bättre men inte helt bra

Svullnaden o värmen var borta. Lite halt var hon när jag sprang o svängde samt ökade. Så blev bara lite borstning  samt pussning på henne <3

Hon får vila imon med o på torsdag springer jag med henne igen.

Min snygging, bara min snygging <3

Dagen i all ära

Började med att gå upp i ottan typ.

Vi började med projekt i skolan, kul!! Efter det vart det mentorstid men vår mentor var inte där, men det var chill! Religion stod sen på schemat, oxå rätt kul :)
Lunch= kycklingwook med pasta.
Sen 1,5h matte, räkna på bra  och fattade  (Y)

Nu har jag suttit här en stund.
När mamma kommer hem ska jag käka o sen dra till stallet. Ska springa med henne idag. Är hon ren får hon en liten promenad :)


3. Det här behöver jag träna mer på

Jag välter gärna mina händer, särskillt min högerhand.
Min högerskänkel, den är bättre men inte hundra ;)

Det är mina "främsta" problem inom ridningen

Hollywoodfruar

Var ute en snabbis i stallet o mockade o fixade. Bortsade av henne o kände över henne + tempa. Var kanske liite svullen och varm på ena benet. Men inte mkt. Och ingen feber. Gött.

Nu blir det hollywoodfruar!

2. När och varför jag började rida

Jag har alltid varit hästintresserad sen jag var superliten. Jag tror jag ville börja rida när några i klassen gjorde det. Tror jag var 7-8år när jag börja, då började jag iaf på Alleby RK, där red jag tills jag precis fyllt 15, då köpte jag ju Nobless. Mamma red på Alleby när hon var liten och därför började jag där :)


här var jag 10 typ... ridskoletid...


Ledsen tjej

Jag kände ju ngt jag inte kunde sätta fingret på igår i vänster varv. Idag markerade hon :( Inte mkt men liiite. Så hon fick ju självklart vila idag. Så vilar hon imon sen är hon förhoppningsvis fit for fight igen. Hon skoddes ju i fredags så antagligen så är det där skon klämmer så att säga ;)

Hoppas bara det inte är ngt allvarligt, fast det tror jag inte <3


Snyggt


Matchning i hagen

Brukar alltid försöka matcha grimma med täcket i hagen... 



Men till mitt bruna 300g har jag ingen grimma:


Hade inte denna "diskogrimma" från hööks vart cool?


Blir nog att invistera i den, hela 89kr ;oo hahaha

Outfit

Börjar fatta mig på photoshop lite =)


Dag 1

En bild på min favorithäst:


Nobless <3

Dag 1-30

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning


Just nu


Dagen - hitills

Vaknade 9. Redan 11 var jag hemma från stallet o då hade jag ridit o allt. Fast mamma var snäll o hjälpte till massa :) Vid 12 var vi på kalas typ. Mín brors kompis har fyllt 15 i veckan. Så hela hans släkt var där, o den är dansk, så kan säga att jag inte fattade så mkt på dom timmarna.

I stallet red jag dressyr i paddocken. Hon kändes lite skum i vänstervarv men annars var hon fin. Särskillt i galoppen:) Även förvända satt fint och skänkelvikningarna.

Just nu sitter jag med laktosont mage med en värmeflaska på magen o pappas laptop i knät. Mamma o pappa är borta ikväll så tänkte utforska photoshop lite på datan =)

HISS

Dagens hiss går till... MYONE =) Varför detta?

* Har på senare tyckt att de inte haft ngra bra produkter, eller inga nyheter så att säga. Nu hade dom massor med nyheter.

* På dem sakerna jag kollade på låg priserna bra, dom brukar/brukade vara högre på MyOne

* Den ända i personalen jag har gillat är Tamara(har jag förmig hon heter), hon var även en klippa när jag praoade där i 8an. Jag hade tur igår och då var hon inne, så galet trevlig är hon! Sån borde hela deras personal vara =).

* Mamma hade en 20% sedel som gällde tills igår. Det hade jag såklart ingen koll på. Men mamma åkte ner idag o visa dom kvitton o sånt, så då fick jag 108kr tillbaks :)

Blir nog mer besök till MyOne, oftare :) Åker ju trots allt förbi där varje dag jag åker till skolan =)

rubrik

Först vare skola. Segt som tusan. Hade fysik, kemi o matte. Vilken fredag!
Sen drog jag o en tjej i klassen in till stan en snabbis, min bror fyller ju år på söndag så var tvungen o fixa en present (och min kompis som var med mig fyller år imon, grattis emms <3)

Efter det var det dags o dra till stallet. Fixade allt. Sen red jag ut. Det blåste lite så hon var lite fjantig o galoppfattningarna ville sig inte. Men i slutet blev allt mkt mkt bättre <3

Vågar jag??


Tävla dressyr med denna outfit? Funderar o göra det nästa helg uppe på GFRK. Aaaas sugen.
Mamma var tveksam men jag tror på det.
Ska lägga fram det i stallet ngn gång i veckan så färgerna blir rättvisa.

Tror du det kommer funka?

Dagens träning

Red för Mikael idag =) Först red jag fram i paddocken. Sen när det var dags för galopparbetet hade dom som hoppade i manegen gått ut så  då gick vi in igen =).

Nobless var superfin! <3 Vi övade mkt på förvänd galopp. En serpentinbåge, sen långsida, kortsida, långsida, kortsida. Det gjorde vi först i både varven några gånger. Sedan serpentinbåge, långsida, kortsida, halvlångsida, 20metersvolt, halvkortsida. Detta i båda varven. Hon hsatte alltså den förvända galoppen även på stora mittvolten idag och det var flera som red i manegen o vi kunde möta folk, få lite skeva vägar men hon behöll fortfarande galoppen =)
Skänkelvikningarna gick mestadels bra. Fattningarna satt super.

Fina, fina ponny <3








<3

Shopping <3

Idag vart det shopping =)


Silver schabrak - HV Polo
Strumpor - HV Polo
Silver rosetter

Schabraket går i blått o är 1000 gånger finare i verkligheten, här ser det ju grått ut ;)

<3



2,5 år idag <3

Dagens

DAGENS KLÄDER: leggins, vitt linne, svart blus, Hunter stövlar, Ester Eleonora sjal, skinnjacka, smycken 
DAGENS FRISYR: Knut
DAGENS SMINK: Mascara, puder, rouge
DAGENS VILL HA: Kläder
DAGENS KREATIVITET: Projektet i skolan, skapa spel...
DAGENS PLANER: Inget mer idag mer än att spela lite wordfeud ;)
DAGENS JOBBIGA: Leran i hagen
DAGENS ROLIGASTE: Att jag är ledig imon
DAGENS TRÅKIGASTE: Sveriges väder!
DAGENS HUMÖR: Är just nu sur på min bror, annars har jag väl vart rätt glad (yy)
DAGENS SJUKA: Att våra lärare har 0 koll
DAGENS LÄNGTAN: Om jag ska till Svensk Ridsport imon, morondagens träning, tävling nästa helg, gbg horse show
DAGENS FUNDERING: Varför folk ska trycka ner andra hela tiden?!?
DAGENS BEROENDE: Wordfeud
DAGENS MUSIK: RixFm
DAGENS MÅSTEN: Skulle plugga, men glömde allt i skolan... smart chey.
DAGENS VÄDER: Svenskt väder, REGN!
DAGENS ORD: Vet inte?


Dagen

Hade sovmorgon till halv 12 :) Slutade egentligen 1 idag, vi hade grupparbete den 1,5h men vi satt kvar ca 1.5h till för att få mer saker gjort och det fick vi verkligen. Jättekul projekt vi håller på med så det är inte det minsta jobbigt =)

Åkte direkt ut till stallet. Mockade o fixade allt sen tog en promenad med henne på ca 30min. Hennes vilodag är ju på onsdagar. Och varannan vecka ska jag ju hopptärna på tisdagar, då får hon en liten promenad på onsdagen. Och varannan onsdag vilar hon helt. 

Imon är jag ju ledig =) Försökte tjata till mig att vi ska åka till Svensk Ridsport (jag o mamma) så det kaaanske vi ska, hoppas hoppas hoppas!! Sen är det ju träning för Mikael oxå, niiice =)


Horsemanship kurs 2010 ;)

Hoppträning

Kom hem för ca 5min och har precis tagit en superduper snabb dusch ;)

Först gjorde vi en 8-övning. Den gick gaaaalet dåligt. Hon bara spraang as mkt, men hoppa allt iaf (y).
Sen körde vi en linje med två räcken på 5 galoppsprång. Den gick super alla gånger (yyy)
Sist körde vi studs, studs, studs ett galoppsprång oxer. Först fick det bra. Sen näst sista gången kändes det som hon snubbla på mittersta så jag styrde as snabbt undan oxern. Camilla sa att hon skulle hoppat och det tvekar jag inte på, vet inte om jag gjorde rätt men men. Sista gången kom hon bra o hoppa det bra, var på kanske lite mkt med skänkeln men hon var duktig :)

Hon var pigg hela passet och inte det minsta tittig, nu kände jag igen henne igen :) Så ända gången hon "stanna" var ju när jag ryckte undan henne och det var ju 110% mitt fel.
Så Nobless var duktig o jag har fått tillbaka hoppglädjen =))

Min sist var rätt världssämst idag men det är ju inte ponnyns fel. Mitt överliv, mina skänkar o mina händer haha, fast mest överlivet o skänkeln!!!

Gick in o ut i lastibilen på första "försöket" både gångerna idag, o då lastada jag i bara lädergrimma. Världensbästa <3

God tid

Är i stallet, vi ska inte åka förrän om två timmar och jag har redan mockat och fixat allt. Tänkte packa snart och ta in henne om typ 1h ;)

Blev blööööt

Det var uppehåll HELA dan tills jag tog ur Nobless ur stallet. Sen VRÄKTE det ner ca 1h. 2min efter jag hade kommit in så blev det uppehåll igen. Tack för det -.-

Jag red som sagt ut. Skrittadde o trava bara. Gjorde endel halter på skänkelvikningar. Hon var duktig, vart lite irriterad mot slutet när det vräkte ner och blåste och jag skulle göra massa samlade halter när hon ville hem haha. Men det förstår jag ;)

Nu har jag och en kompis bokat Horse Show biljetterna. Wiiiie, bättre sent än aldrig (yy) Taggaaa :D

Valde Hollywood fruar istället för plugg, bra val haha. Men fick bara se hala programet för min bror ser ngt fotbollsprogram halv 10 så får se resten på datan.

Imon är det skolfoto smat hoppträning, kul =)

Buss

Sitter på bussen nu påväg hem. Ap trött, kemi näst sista och fysik sista lektionen. Fatta 0 på fysiken och ändå är jag rätt smart plus har en grym lärare där ;) blir nog uteritt sen då jag hopptränar imon. Plus massa plugg...

Rolf-Göran Bengtsson <3

EM-GUUUUUULD :D STOLT SVENSK =D


Dagens pass

Red i paddocken idag. Mestadels utan stigbyglar, hoppade även ett kryss lite på volten, utan stigbyglar. Haha höll på o flyga av då en gång, riktigt nära var det. Hon var iallafall fin, och satta iprincip alla galoppfattningarna super. Blev lite taggad/spänd i slutet när jag red utan för hon ville springa. Men när jag sen red lätt igen o trava av henne var hon gör fin.
Mamma tog 5 bilder innan kameran dog. En blev skarp o fin:


Mina händer = :(

Tävling Catagotäcke



http://asslatjejerna.blogg.se/2011/september/tavla-om-ett-catago-fleecetacke.html#comment

Outfit

Sånhär snygg outfit kan man ha när man är sjuk:



Byxor - Gråa mjukis
Tröja - Kingsland fleece
Jacka - Kingsland
Strumpor - Kingsland
Benskydd - Glen Gordon
Sadel - Lippo
Träns - Random
Pannband - Swarovski
Hjälm - Lamicell
Spö - Random
Skor - CRW

Ridpass

Fastän jag är sjuk rider jag ju, såklart.

Red ut en stund. Det var mysig och hon var pigg o trevlig :) När jag skulle släppa ut henne trampa hon på sig själv så ngra sömmar åkte ut men sån tur är har man en händig  stallägare =)



Söt bild från idag :)

Slapp chey

Sitter fortfarande o degar vid datan. Ska dra till stallet när mamma kommer hem från landet ;).

Nu funkar det... yeeeey!

Snackar såklart om Equipe :) Sitter o följer tävlingarna uppe på Troya, Stenungsund annornar godishoppet o dm. Och eftersom jag inte är på plats får jag nöja mig med att sitta o se resultatet på datan. Förut funka det inte men nu lagom till lc c-ponnyerna funka det. Göttkött! Massa roligt folk som är med.

Blir en lång dag framför datan, sen till stallet. Är nämligen sjuk, som jag skrev igår. Inatt gick jag upp o spydde massa om ngn undrade. Fattar inte dom som har bullimi och spyr frivilligt??

Hade tänkt o åka in till Spårhaga, får se om jag orkar det. Uteritt står på schemat även idag för poni iaf:)


Bild från Troya i våras :)

Mina mål

Mina mål med Nobless

2011

* Får mer rutin på banorna o plocka hem några placeringar (LB)
* Starta LA dressyr med godkända resultat
* Ev. starta ngn hoppning

2012

* Byta klubb till min gamla o tävla lag (fått förfrågan)
* Starta regional dressyr 
* Få mer rutin i LA programmen
* Rida DM
* Starta ngn hoppning

 

Hade inte tackat nej...


Visste ni att...

jag ser as dåligt. Då menar jag verkligen dåligt. Jag ser knappt på en meter utan linser eller glasögon. Jag fick glasögon redan i 2an... och min syn har bara blivit sämre och sämre :(
Så ser ni kort från vardagar/tävlingar har jag linser. Men vanlig hemmaträning på helger är det oftast glasögon som gäller. Eftersom jag jämt har linser i skolan o på mer offentligare platser men om jag bara ska vara i stallet orkar jag oftast inte setta i dem.


Här har jag glasögon...


Sjuk

Är ap förkyld, har huvudvärk och antagligen lite feber. Vi hade monster dag i skolan idag oxå, fysik, kemi o matte vilken fredag alltså!

Tur att jag har världens finaste ponny <3 Åkte direkt ut till stallet och red ut en barbackasväng. Jättemysigt var det och hon var superfin i alla gångarter :)

Fina, fina ponny<3

Nobless var jättefin idag på träningen. Först träna vi på lite skänkelvikningar i skritt o trav. Sen öva vi på förvänd galopp. Först halvt igenom + kortsidan. Sen 3 serpentiner i förvänd. I båda varven såklart o hon fixa allt, blev inte kors/fel en enda gång. Grymaste ponny <3

Mjuk o fin var hon o rätt bra bjundning hela passet, superbra i slutet.

As kul pass =)


<3

Tuffast i stan?!


Bilen är tagen av en kompis i klassen :)

Nästa månad

Blir hästshopping ;) Eller när pengarna kommer ;) Har ju sålt min gamla slitna sadel till min granne för en liten summa så den ska spenderas. Sen kommer ju min "månadspeng" och så hoppas jag att jag får pengar från jobbet. De drog för mycket skatt sist så vill ha tillbaks dom pengarna nu haha, men får nog inte dom förän skatteåtebäringen i vår typ =(

Är iaf behov av en svart kavaj. Vill ha en Spooks eller en Whitaker. Synd att de kostar mellan 1700-2600 typ. Har inte lust att lägga så mkt på en tävlingskavaj när jag typ tävlar 1-2 ggr i månaden och har min blåa kavaj som fortfarnde kommer användas. Så blir nog ngn lite billigare, kanske vill ha en whitaker!!!

Sen är jag sugen på en uppfräschning i min schabrak garderob. Blir nog ett vardags schabrak, är sugen på ett tävling oxå men sitter ju inte o rider hemma med vita schabrak så då är det lite onödigt, fast har hittat ett dösnyggt!





Molly

Kom på att jag inte har gjort något inlägg om minipudeln, Molly haha.

Hon är en norsk dvärgpudel som vi hämtade i Norge sommaren 2002. Hon är född den 22 mars 2002. Så vi har haft henne i över 9år, oj vad tiden går fort.

Hon är en bortskämd sak iaf som mest gillar min mamma och mormor. Vi andra funkar om hon får godis haha ;) men hon är söt iaf:)

Jag gillar att träna agillity med henne och hon är väldigt duktig på att hoppa. När jag var liten anmälde jag mig till en sån kurs med henne men när jag kom med hade jag ingen tid. Tråkigt för jag tror hon hade kunnat gå långt.








Sötsak <3

Ledig

Är ju ledig på torsdagar, såååå himla skönt.

Sov till halv 10. Har vart ute o promenerat lite med hunden och ätit frukost, k-special redberrys.
Nu blire fortsatt mys vid datan o sen åka till stallet o åka o träna för Mikael =)

Tävlingen i söndags

Här kommer två bilder på min fina från tävlingen i söndags ;) Mamma tog en bild när jag red o resten porträtt. Ridbilden är printscreenad och redigerad från filmen, som dock inte går att spela/redigera på datan :(


Ny favoritbild <3


Tänk att hon är min, bara min <3

Hemma

Nu är jag hemma, med ett terränghjuls kort rikare ;)

Blev en tur till stallet förut, tog in o borsta o pussa lite på henne <3 Hon blev glad när hon såg mig o kom o mötte mig vid grinden, sånt blir man glad av =)

I måndags promenerade mamma henne 55 min  och igår red hon dressyr på henne, det hade gått bra :)

Nu blir det... BONDE SÖKER FRU :D

Ett underbart minne <3

Jag kommer ihåg när jag tävlade på Lilla Edets RK 2009. Det var i oktober, först helgen. En lokal hoppning, jag hade bara hoppat en lokal innan o då hade jag flygit in i första hindret haha.

Iallafall var det lite tittiga hinder så jag var rädd att hon skulle stanna och sånt, men inte. Hon var så galet pigg minns jag och hoppade allt.

LD: Felfri, minns hur galet glad jag var! :)
LC: Min första LC (och Nobless oxå för hon har aldrig startat ngn lokaltävling med någon annan än mig). Det vräkte iaf ner o det var en lerbana haha. Vi rev ett hinder men jag var jättenöjd. Hoppade även de sisdta hindrena med bara en stigbygel, men bästa ponin hoppade allt <3


efter första rundan ;) 


:)


<3

Ändrade åsikter


Det är sjukt vad man ändrar åsikter om vad som är fint och inte...
Denna bilden är från början av september 2009.

* Då tyckte jag det var fint att rida i bara ridskor. Hmm? Det är ju apfult.

* Jag tyckte det var snyggt med martingall för då såg hästen pigg/het ut haha.

* Min matchning = 0... ingen röd tråd alls (schabraket är rosa)


Resultat

Ska äta nu, uppdaterar bara snabbt.

Hon var väldigt slö och lite spänd. Men endå hyffsat fin. Fick 60,34% men ponnyn behöver rutin. ;) Hon e bäst endå <3

Dagens mål!

* Få en bra, rytmisk ritt

* Att hon inte är rädd för domaren

* Bra galoppfattningar

* Få över 60%




Sen start

Idag är det senstart, som de tbrukar vara när man tävlar dressyr haha. Särskillt eftersom jag är sista start i sista klassen ;)

Ska vara i stallet om drygt 1,5h och innan det ska jag packa lite till. Får se om jag hinner uppdatera resultetet när jag kommer hem. Annars kommer resultatet kort från mobilen och så får ni bilder och sånt senare i veckan.

Det ska tydligen vara dålig täckning där uppe så jag vet inte om jag kommer kunna uppdatera, men har förberätt ett inlägg för måndag och ett för tisdag som kommer komma upp.

Morgondagens outfit


Schabrak- Scarpati
Pannband- Swarovski
Boots- Catago

o såklart hjälm, kavaj, sporrar, stövlar, handskar.

Duktig chey

Kom till stallet. Mockade, fixade hö, krafft o vatten. Hämtade poni i hagen. Bortade henne. Red henne, hon gick bra förutom vänster fattningar, red dressyr i paddocken. Tvättade manen + svansen. Flätade manen + svansen. Putasde 2 sadlar o ett träns. Gick(!) hem.

Nu ska jag börja packa.

Fixa, trixa o putsa

Ungefär så ser min dag ut. Först ska jag ut till stallet o rida igenom henne lite lätt för imon. Sen ska jag tvätta iaf man + svans och klippa till de lite. Fläta manen.  Putsa all utrustning för imon.

Hem o packa inför att vara borta 3 dagar (åker ju imorgon kväll)
packa iordning alla mina saker inför tävlingen.

Lång och mysig dag i stallet :)

Snacks topp 5

Eftersom att det är fredag och allt tänkte jag lista mina favoritsnacks:

1. OLW Popcorn

2. Choklad

3. Pringles, orginal eller sour creme and onion  

4. Smågodis

5. Grillchips




Ridning

Idag red jag ut. Hon var lite fjantig, men annars var hon fin :) Red bort till den sk. lösdriften. Hela sommaren har det stått hästar längs alla hagar där på sommarbete, men nu var det bara hästar i den vanliga hagen, skönt.
 
Det är så mysigt när man inte har ngn tid att passa direkt. Först göra stallsakerna i lugn o ro sen stå o borta i över en timma, älskar det! <3


Hästtjej i blodet!

Beroende

Shit vad beroende man blir av Wordfeud!  Fast jag måste erkänna att jag är rätt bra på det med :)


Träning

Idag var det ju som sagt träning för Mikael.

Helt galet vad mycket beröm jag fick :) Iprincip allt var positivt. Är själv nöjd med lektionen. Ibland blev hon lite Struttig och fattningarna var väl inte dom snyggaste, men annars satt det mesta bra =)
Mamma klagade på mig att jag smackade för mycket haha, men tydligen var mina tyglar bättre, fastän det kändes som dom var för långa hela tiden för jag hade inga handskar...

Det var som vanligt väldigt kul att träna för han, som det är varje vecka haha.

Helt galet...


hur man kan älska någon så mycket <3


Transporttäcken

Snart är det såpass kallt att man kan börja ha täcken i transporten igen... myyyyys =)

Jag har ett tävlingstäcke som hon brukar få åka i, och ett ulltäcke (när det är kallare) men nu (när studiebidraget kommer) ska jag beställa ett halsfleece täcke från exklusiv horse wear. Har vart på jakt på ett jättelänge så tänkte beställa ett i fleece, vinrött. Typ inget av mina fleecetäcken har x-gjordar så ska beställa till det.


2010, tävlingstäcket


Ulltäcket, vintras


Detta med brodyr, myyyys ! :)

Dagens

DAGENS KLÄDER: Leggins, tunika, skinnjacka, sjal från ester eleonora samt hunter stövlar

DAGENS FRISYR:
Utsläppt

DAGENS SMINK:
Mascara, rouge, puder.

DAGENS VILL HA:
en KL dunjacka

DAGENS KÖP:
Inget

DAGENS PLANER: Bonde söker fru

DAGENS BÄSTA: Att pappa körde mig till skolan så att jag fick sova ca 1h mer än vanligt.

DAGENS SÄMSTA: Sveriges väder!

DAGENS ROLIGASTE: Att min ponny är bäst! <3

DAGENS TRÅKIGASTE: Kemi frågor

DAGENS MISSLYCKANDE: Att jag inte orkade byta till byxor till stallet o gick i leggins o frös mkt.

DAGENS HUMÖR: Glad, trött

DAGENS LÄNGTAN: Träning imon o tävling på söndag

DAGENS FUNDERING: Varför folk bryr sig om det nu skulle finnas en ytte chans till liv på en av jupiters månar?

DAGENS BEROENDE: Wordfeud!

DAGENS SAKNAD: Victoria <3

DAGENS LÅT: Rix Fm

DAGENS MÅSTEN: Skulle behöva putsa mina stövlar samt plugga..

DAGENS MOTION: 30min promenad med Nobless <3

DAGENS VÄDER: Regn och blåst, svenskt väder!

DAGENS GODIS: Inget, men kakor o snart popcorn


Promenad

Idag fick hon en promenad i ca 30min. Eftersom hon hopptränade igår samt att jag ska dressyrträna imon. Det blåste jättemycket, men Nobless var duktig <3

Gårdagens hoppträning

Först böjrade vi i regnet med lastning på bussen. Hon skulle stå innerst o det var då ingen annan häst inne. Endå gick hon in på andra försöket, duktiii poni! :)

När vi kom ner till Kungsbacka så började vi rida fram. Då var hon rätt fin, lite lat kanske o lite fjantig. Sen hoppa vi fram lite. Första sprången gick bra. Sen skulle vi hoppa en murmatta, där det blev ett stopp, men på andra försöket hoppa hon. Sen skulle vi hoppa 3 studs, 1 galoppsprång hinder, sen 1 galoppsprång till o ett hinder till. Dom två sista hindrena sprang hon förbi några gånger (3 av 5, eller om det var 4 av 5 spang undan där minst en gång). Haha en gång när hon sprang undan så hade jag inte dragit gjorden så hela sadeln snurra run tså fick jag hoppa av. Smart chey. Efter det hoppade hon allt o var mkt finare o duktigare. Jag hoppade inte högre en 80, dels för att hon är tjock, sen har jag inte hopptränat på länge + att det VRÄKTE ner och blåste konstant så hon var redan tittig.

Vid hemlastningen gick hon oxå in på andra försöket :)

Jag förstår att hon var tittig, i det vädret samt att hon inte har tränat på länge! Så jag var nöjd <3

Hopptränaren var jättebra, så jag tror att vi bestämde att jag ska träna för henne varannan vecka. Kul =)

Uppdatering imon

Kom precis hem från stallet efter träning i ÖS regn.

Skriver mer imon, är nöjd o poni var lättlastad på bussen - gött!

Hollywood fruar

Nu kl 9 börjar Hollywood fruar. Är inte jättemånga program jag följer, men detta är ett av dom (+ att jag följer NY fruar, norska hollywoodfruar o alla dom i den serien) :D

På onsdag börjar oxå Bonde söker fru! :)
Jag o mamma har följt varenda avsnitt sen starten! :) 

Regn

Idag har det vräkt ner hela dan dock böev det uppehåll lagom till jag skulle rida :)
Red dressyr i paddocken, hon var fin, dock typ hoppade hon varje gång hon gick i en vattenpöl. Nåååågot störande haha men hon var fin annars :)

Imon blir det hoppträning i Kungsbacka, ska bli kul =) Hoppas poni vill gå på lastbilen, men det är nog inga problem! :) 

Individuella SM

Efter jag hade varit i stallet åkte jag ut o kolla på Inividuella Gymkhana SM. Det var kul. Alla är så duktiga, det är verkligen en sjukt svår sport.

 
Vinnaren seniorer.
Carro & Chack :)

Jag har faktiskt ridit Chack, för väldans många år sen!


Ridpass + porträtt

Idag red jag ut en sväng barbacka. Travade o galopperade lite. Först när jag skritta henne var hon skitspänd för vi gick förbi en aaas läskig maskin (fast den var typ 5 meter lång o 2 meter hög): Sen blev hon faktiskt väldigt fin. Red en knapp timma, men då tog mamma lite portätt bilder oxå. Som faktiskt blev riktigt fina =)
Här kommer dom:











Alla bilder är oredigerade, som iprincip alla mina bilder är!

Min fina sessa <3

Ridning

Idag hade jag lite bommar framme. I klockan, alltså fyra bommar. I början var hon väldigt stark o ville inte lyssna så mkt. Sen blev hon jättefin.
Så i början satt jag ner o jobbade igenom henne i traven för att hon skulle bli fin i galopparbetet sen. Jobbade endel med övergångar o lite skänkelvikningar. Fast i början av galoppen på klockan blev hon väldigt stark o bröt av o sånt. Så hoppade av o flytta ut bommarna lite så hon fick lite mer plats. O då blev hon mkt bättre. Galoppen är ju hennes stösta problem så det är bra att jobba med det såhär.
Sen hade jag även två låga hinkar, med en bom över o en vattenmatta över. Först travhoppa jag det några gånger, sen "hoppade" jag det i galopp ett par gånger. Hon klev alla gånger utan en då det kom sand på den, då hoooooppa hon. Hehe söööt ponni <3

Imon är det uteritt som står på schemat. Mamma ska ta lite porträtt kort på oss då :) Sen ska jag o en kompis troligtvis upp och kolla på indivuella sm i gymkhana, kul kul =)

Hööööres!


Ungefär såhär snyggt såg det ut i paddocken idag :)

Mums

En sålänge har bara några plagg från Kingslands vinterkollektion kommit ut. Men kolla vad jag hitta! GOOOOOD så snygg! GE MIG, GE MIG, GE MIG <3 Pleeease mum and dad?


Jag jobbar nog på lovet endå haha, o köper denna snyggingen <3

Nästa helg

Blir det verkligen fullt upp! På lördagen blire rida, fixa inför tävling, plugga och packa. På söndagen tävlar jag först sen på eftermiddagen åker jag med min klass upp till Norrköping. Vi kommer hem på onsdagen och ska vara borta och ta traktor och fyrhjulingskort.  Det ingår i kursen Basmaskinkörning! Ska bli riktigt kul =)


Kommer jag klara av att köra en sånhär? ;o

<3


För världen är du någon, för mig är du världen <3

Dagens ridpass

Red ut till sk. lösdriften.
Hon var pigg o lite stark men var fin i det mesta utan i vänstergaloppen. Då var hon taggad o ville inte fatta rätt  och sen när jag red hemmåt så ville hon mest springa haha. Men högergaloppen var superfin och även de sista vänster fattningarna med =) Jobbade lite med övergångar o halter då hon skulle lyssna på mig när det var dags o öka. I halterna håller vi på o träna så att hon behåller formen hela vägen. Annars går hon ju i form, men sen när jag gör själva förhållningen sträcker hon på halsen o sen när hon stannat samlar hon sig, men det ska hon ju gör direkt!
Det är iaf kul när hon är pigg så det är bra, o i slutet var hon mkt fin <3 det var hon även innan jag började galoppera, det är då hon blir som piggast :) 

Bussen

Sitter på bussen nu och uppdaterar från min iphone. Är snart vid stallet då blir det uteritt :)

Tävling

Nu är tävlingsterminen på G :D
* 11 September, Partille RK LB:1 - Anmäld
* 2 Oktober, GFRK LB:2 - Anmäld
* 9 Oktober, AJRK LB:1 - Bestämt
* 22 Oktober, Torslanda RK LA:1? - Bestämt

Rider som sagt 3 LB:er o sen täntke jag debutera LA om jag har fått bra reslutat dom andra gångerna. Jag sa det till Mikael idag och han tyckte det var bra. Han ville ju att jag skulle starta det redan i våras , men jag har velat vänta.

Nu är jag sjukt taggad. Åhh, bestämma outfits, packa, knoppa. Allt innan är såå myys, o självklart tävlingarna med :) 


Vad gör vi? Nu kör vi! :D

Kom på posten

Idag fick jag hem min iphone samt en odd molly blus jag har beställt. Blusen var egentligen en storlek förstor men det funkar! :)


Denna blusen vare :)

Ridpass

Idag var jag ju hos Mikael. Haha när jag hade börjat trava igång så efter ett tag börja hon cp rycka med huvudet. Whaaat? då hade hon tagit tungan över bettet smart ponnyn ;) Men sen blev hon superfin. Vi övade mest uppridningar, halter samt skänkelvikningar. Först stod hon emot lite i vänster galoppen, sen kände jag hur hon verkligen släppte. ÅH :D
Sen är det ju mina händer som är ett problem.  Jag stänger inte handen tillräckligt = att tygeln glider och blir lång och jag har händerna i magen typ. Men det kan jag ju inte skylla någon annan än mig själv på. Så det blir stenhård träning på det!


Ledsen

Blev lite ledsen häromdan när jag upptäckte att mitt blåa swarovksi pannband hade tappat två stenar :( Men det är väl helt enkelt för att jag inte varit tillräckligt försiktig. Mina träns hänger ju påvarandra o alla mina träns har ju swarovskipannband så det kanske inte är så konstigt. Nu har jag iaf slutat hänga dom på varandra efter detta.
Dock tycker jag att det är dåligt, 800spänn och det blåa har jag inte ens använt mkt. Men av det lärde jag mig att jag ska vara försiktig om mina pannband.
Som tur är så syns det ju inte när man rider :)


Test

RYTTAREN
Namn: Malin
Smeknamn: typ inget
Klubb: Björlanda RF
Född: 12 Mars 1994
Längd: 183cm?
Hårfärg: Blond
Tävlat som högst,hoppning: LC
Tävlat som högst, dressyr: LB
Hopp- eller dressyrryttare: Just nu satsar jag på dressyren, men jagj hoppar ju oxå såklart.


HÄSTEN
Namn: Nobless
Smeknamn: Tjockis, älskling
Född: 1998
Kön: Sto
Ras: Svensk Ridponny
Ursprung: Tvååker, Varberg
Mankhöjd: 147,7cm
Färg: Brun
Tävlad som högst, hoppning: LC
Tävlad som högst, dressyr: LB
UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Charles Owen & Lamicell
Säkerhetsväst: RaceSafe
Stövel/sko: Stövel: Tretorn, Alex´s Boots, Moutain Horse (för korta) + vinterstövlar och 2par ridskor
Handskar: Roeckl
Skjorta: Kingsland
Kavaj: En blå Equipage typ o en svart från sjöhagen?
Spön: Massor
Sporrar: Vanliga silver ponnysporrar
UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Kungstrailer, en boogie
Sadel: Lippo & Olympus
Stigbyglar: Vanliga säkerhetsstigbyglar?
Stigläder: Ingen aning
Träns: Olika
Bett: 3-delat & 2-delat eggbett
Hjälptyglar: -
Luvor: JW, Lamicell
Schabrak: JW, Scapa, Lamicell m.m.
Sadelgjordar: Både tror jag är Capriole? Köpta på MyOne iaf.
Benskydd: JW, GG m.m.
Benlindor: Använder ej, har några vet ej märke.
Ridtäcken: Massor ca 15st, bl.a. capriole o exklusiv horse wear
Täcken: Mängder, 20 + tal? b.l.a. Domino, Capriole, Shire m.m.


Träning

Idag är både jag o mamma lediga. Såå vi ska dra till Mikael =) Rider för han kl 3.

O nästa torsdag ska jag hoppträna för Emma Emanuelsson =) Har ju ridit för hennes syster Anna två gånger och henne gillar jag så Emma ska nog bli super (Y)

Älskar lediga torsdagar, galet bra schema!


RSS 2.0